ZAPESTNICE UPANJA

Projekt je zaključen.

Zapestnice upanja so skupni projekt društva Humanitarček in akademske slikarke Eve Ketiš, ki ustvarja pod imenom Eva Prepeva.

GLINA:

Izbor materiala (tj. gline) ima v projektu pomembno simbolno vrednost, saj glina s svojimi lastnostmi že tisočletja simbolizira prenovo, nove začetke. Obenem pa s svojimi lastnostmi kaže vse razsežnosti narave. Vsaka glinena zapestnica je unikatno, ročno delo. Žgana je na 1230 stopinj, kar ji podari neuničljivo trdnost.

SIMBOLIKA:

Vsaka zapestnica nosi simbol drevesa življenja.

Mlado drevo začne svoje življenje s plitvimi koreninami, ki se sčasoma krepijo in segajo vse globlje. Tudi veje so na začetku majhne in se počasi raztezajo proti nebu, segajo proti soncu. Tako kot drevo raste, se tudi človek počasi krepi in sega k novim znanjem in življenjskim izkušnjam.

Drevo življenja nas opominja, da nismo »otoki«, temveč smo globoko povezani s svetom okrog nas, ta pa nam omogoča našo rast, napredek in razvoj. Obenem pa drevo življenja simbolizira tudi ponovno rojstvo. Jeseni drevesa izgubijo liste in prične se nekajmesečna hibernacija. Toda spomladi drevo požene nove poganjke in liste ter je »ponovno rojeno«, tako nas spominja na nove začetke, pozitivno energijo, zdravje in svetlo prihodnost.

Ena barva – ena regija

Na voljo so različne barve zapestnic, ki simbolizirajo posamezno poplavljeno regijo. Izbrana barva oz. regija je v celoti prejemnica sredstev, zbranih z nakupom zapestnice.

Koroška – črna barva
Savinjska – zelena barva
Osrednja Slovenija – siva
Modra – ostala področja

Poraba sredstev

Cena zapestnice je 22e, kar je minimalna cena, ki je potrebna za obnovo enega poplavljenega kvadratnega metra. Sredstva so v celoti namenjena za NAKUP MATERIALA za obnovo.

Razdelitev materiala

Razdelitev materiala je obratno sorazmerna s samim socialnim statusom, prejemniki materiala so ovrednoteni glede na popis škode v sistemu Ajda, splošno socialno stanje, predhodne humanitarne prejemke.

Naročila:

Projekt je zaključen.  

Zapestnic iz akcije Zapestnice upanja NI mogoče personalizirati. 

Ninna Kozorog
 
Shopping Cart
en_USEnglish